Начин на приготвяне
От изброените продукти замесете средно твърдо тесто. Покрийте с домакинско фолио и оставете да втаса.
Разделете тестото на няколко топки и всяка разточете на голяма средно тънка правоъгълна кора. Намажете обилно с разтопена мас и поръсете с натрошено сирене.
Навийте я рехаво и леко усучете в различни посоки.
Намажете тавата с мас, поръсете малко брашно и завийте готовото руло в средата.
Другите кори по същия начин, докато запълните тавата.
Оставете усуканата баница да втаса след което намажете със разбития жълтък и малко мляко.
Печете домашната вита баница в загрята фурна до зачервяване.
Предлагам ви тази невероятно вкусна вита баница, с която ще изненадате всеки гостенин.
Добър апетит!
Коментари