Сочен сладкиш с ябълки

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
187
2k
495
559
2
25/11/2018
"Легендата разказва, че с ябълков сладкиш кафето е по-вкусно, но дали е така ..."
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 771
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата514
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ябълков Сладкиш

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесваме брашното, бакпулвера, 200 г от захарта и щипка сол. В друга купа разбъркваме течните съставки - две яйца, мляко, олио. Към сухите съставки добавяме течната смес , като разбъркваме внимателно до получаване на хомогенна смес.

Предварително почистените и обелени ябълки нарязваме на тънки филийки и ги прибавяме към кексовата смес.

В кръгла тавичка поставяме хартия за печене. Ако нямаме такава, можем да намажем дъното и стените на съда с олио или масло и да поръсим с брашно.

Печем ябълковия сладкиш за около 30-35 мин в предварително загрята умерена фурна (180-200 градуса).

Приготвяме заливка от останалите едно яйце и 120 г захар, към които добавяме и маслото.

Разбиваме с помощта на тел или миксер. Заливаме тази смес върху сладкиша и връщаме във фурната за още 10 мин.

Поръсваме ябълковия кекс при поднасяне с пудра захар и канела.

Ръчно кухненско сито - със скала
За хубаво тесто използвайте това:
Ръчно кухненско сито - със скала
13.00 лв.
Виж ››

За професионалисти и любители - удобно за работа ръчно сито, разграфено за най-удобно дозиране

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
денка янчева
денка янчева
04.03.2019 15:21
Направих го, получи се много добре - сочен ,лесен за приготвяне
5
0