Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците и захарта, добавете олиото, разбъркайте.
Добавете какаото, прясното мляко и брашното, смесено с бакпулвера.
Разбъркайте сместа и изсипете в намаслена и набрашнена правоъгълна форма с размери 20х30см. Печете на 190 °C около 15 минути, докато приготвите плънката.
Обелете и настържете ябълките, след което ги полейте със сока на половин лимон.
Разбийте белтъците и захарта, добавете настърганите ябълки и разбъркайте добре с шпатула.
След като основата на ябълковия сладкиш се изпече за 15 минути, извадете тавата от фурната и намажете с пълнежа от ябълки и белтък.
Върнете тавата във фурната и продължете печенето за още 20-25 минути. Използвайте клечка за зъби, за да проверите дали какаовият сладкиш е изпечен.
Оставете сладкиша с ябълки да изстине в тавата.
За глазурата разтопете на слаб огън шоколада с маслото и прясното мляко и залейте охладения сладкиш. Когато шоколадът се охлади, нарежете и сервирайте фантастичен сочен сладкиш с ябълки.