Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Фантастичен сочен сладкиш с ябълки

Фантастичен сочен сладкиш с ябълки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Фантастичен сочен сладкиш с ябълки
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15
"Наистина е фантастичен този ябълков сладкиш"

Необходими Продукти

  • за основата
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 200 г
  • олио - 200 мл
  • какао - 2 с.л.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • пълнеж
  • ябълки - 4 бр. по - големи
  • лимон - 0.5 бр. сока
  • белтъци - 2 бр.
  • захар - 200 г
  • канела - 2 ч.л.
  • глазура
  • шоколад - 150 г любимият ви
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците и захарта, добавете олиото, разбъркайте.

Добавете какаото, прясното мляко и брашното, смесено с бакпулвера.

Разбъркайте сместа и изсипете в намаслена и набрашнена правоъгълна форма с размери 20х30см. Печете на 190 °C около 15 минути, докато приготвите плънката.

Обелете и настържете ябълките, след което ги полейте със сока на половин лимон.

Разбийте белтъците и захарта, добавете настърганите ябълки и разбъркайте добре с шпатула.

След като основата на ябълковия сладкиш се изпече за 15 минути, извадете тавата от фурната и намажете с пълнежа от ябълки и белтък.

Върнете тавата във фурната и продължете печенето за още 20-25 минути. Използвайте клечка за зъби, за да проверите дали какаовият сладкиш е изпечен.

Оставете сладкиша с ябълки да изстине в тавата.

За глазурата разтопете на слаб огън шоколада с маслото и прясното мляко и залейте охладения сладкиш. Когато шоколадът се охлади, нарежете и сервирайте фантастичен сочен сладкиш с ябълки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: