Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Фантастичен и сочен сладкиш с ябълки

Фантастичен и сочен сладкиш с ябълки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Фантастичен и сочен сладкиш с ябълки
Снимка: Мария Симова
1 / 3
08/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Бърз, сочен и възхитителен сладкиш с дъх на ябълки и канела - неизречено обещание за вкусен десерт"

Необходими Продукти

  • за основата
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 200 г
  • олио - 200 мл
  • какао - 2 с.л.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • пълнеж
  • ябълки - 4 бр.
  • лимони - сок от 1/2 лимон
  • белтъци - 2 бр.
  • захар - 200 г
  • канела - 2 ч.л.
  • глазура
  • шоколад - 150 г
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете жълтъците със захарта, добавете олиото и разбъркайте. Към тях прибавете какаото, ваниловата захар, млякото и смесените предварително пресято брашно с бакпулвер.

Разбъркайте до гладка еднородна смес. Изсипете сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тава 24 см диаметър. Печете в предварително нагрята фурна в продължение на 15 минути.

През това време направете плънката, като обелените ябълки настържете на ренде. Добавете прясно изцедения лимон и разбъркайте. Към тях добавяте разбитите с вилица белтъци и захарта, с шпатула разбъркайте добре сместа.

След като изтекат 15-те минути печене на основата, разпределете равномерно върху нея ябълковия пълнеж. Връщате във фурната и печете около 30 минути още до готовност като проверявате за нея с клечка.

Оставете сладкиша напълно да се охлади и полейте с глазурата, която приготвяте по следния начин: обединете всички продукти за нея и на водна баня разтопете до гладка, течна смес.

Оставете готовия ябълков сладкиш отново да се охлади и сервирайте. Бърз, сочен и с възхитителен аромат на ябълки , канела + шоколадов сос сладкиш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много съжалявам, че не прочетох коментара по-горе и си изгубих времето и продуктите с тази рецепта.
29.12.2021 18:05
Swetlana Stoyanova
Swetlana Stoyanova
Направих сладкиша,но не ми хареса,в никакъв случай не мога да кажа че е сочен,просто е една каша.,няма да повторя.
30.09.2018 17:27