Сочен сладкиш с ябълки

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Сочен сладкиш с ябълки4 / 6
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Легендата разказва, че с ябълков сладкиш кафето е по-вкусно, но дали е така ..."

Необходими Продукти

  • захар - 320 г
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - 1 щ.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • ябълки - 6 - 7 големи
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесваме брашното, бакпулвера, 200 г от захарта и щипка сол. В друга купа разбъркваме течните съставки - две яйца, мляко, олио. Към сухите съставки добавяме течната смес , като разбъркваме внимателно до получаване на хомогенна смес.

Предварително почистените и обелени ябълки нарязваме на тънки филийки и ги прибавяме към кексовата смес.

В кръгла тавичка поставяме хартия за печене. Ако нямаме такава, можем да намажем дъното и стените на съда с олио или масло и да поръсим с брашно.

Печем ябълковия сладкиш за около 30-35 мин в предварително загрята умерена фурна (180-200 градуса).

Приготвяме заливка от останалите едно яйце и 120 г захар, към които добавяме и маслото.

Разбиваме с помощта на тел или миксер. Заливаме тази смес върху сладкиша и връщаме във фурната за още 10 мин.

Поръсваме ябълковия кекс при поднасяне с пудра захар и канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А,дали мерките на брашното и захарта не са сменени ?Много захар и малко брашно ?
28.11.2023 09:48
Анонимен
Анонимен
Много бързо лесно и адски вкусно. Благодарим за рецептата ?
20.11.2022 07:35
3
денка янчева
денка янчева
Направих го, получи се много добре - сочен ,лесен за приготвяне
04.03.2019 15:21
10