Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мезета»Пилешки бутчета със сусам

Пилешки бутчета със сусам

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пилешки бутчета със сусам1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5
"Хрупкави бутчета със сусам, за които трябва да приготвите допълнително бира"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - бутчета долни 7 - 8 бр.
  • кашкавал - 8 с.л. настърган
  • сусам - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • галета - 4 с.л.
  • риган - 1 с.л. стрит
  • мащерка - 1 с.л. стрита
  • лимонова кора - настъргана
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • гъби - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрейте фурната на 180 градуса. Поръсете от всички страни бутчетата със сол и чер пипер.

Разбийте добре яйцата. В отделна купа смесете всички останали продукти/съставки/.

Всяко бутче се потапя първо в разбитото яйце и след това хубаво се овалва в сместа. Нареждат се в тава, намазана с олио и се заливат със сока от лимона.

По желание могат да се добавят при печенето гъби и соев сос. В началото бутчетата се пекат покрити с фолио и накрая се откриват да се зачервят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: