Начин на приготвяне
В тенджера, налейте 2 литра вода и добавете стръкчетата магданоз, малка глава почистен лук и 2 равни с.л. сол. Поставете на котлона да заври и добавете предварително почистените и измити бутчета, варите за 15 минути.
Извадете бутчетата и ги подредете върху кухненска хартия, оставете да се подсушат от водата. Пригответе панировката, като в купа разбиете яйцата и добавите босилека, ситно нарязания магданоз, настърганите на ситно ренде скилидки чесън и майонезата.
Разбъркайте много добре. В отделна чиния сипете пресятото брашно, а в трета чиния смесете галетата и сусама. Нагрейте олиото на умерен огън, оваляйте подсушените бутчета първо в брашното, после в яйчената смес и накрая в галетата.
Пържете да красив загар от всички страни, това става за от 3 до 5 минути.
Готовите панирани пилешки бутчета подредете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.