Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Панирани пилешки бутчета със сусам

Панирани пилешки бутчета със сусам

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Панирани пилешки бутчета със сусам
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Откакто не смятаме калории, храната ни е двойно по-вкусна - опитайте тези панирани пилешки бутчета и ще се уверите и сами"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 10 бр.
  • магданоз - 3 стръка
  • лук - 1 малка глава
  • сол - 2 с.л.равни
  • за панировката
  • брашно - 1 шепа
  • галета - 1 шепа
  • сусам - 1/2 шепа
  • яйца - 2 бр.
  • босилек - 1 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1 с.л. ситно нарязан
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера, налейте 2 литра вода и добавете стръкчетата магданоз, малка глава почистен лук и 2 равни с.л. сол. Поставете на котлона да заври и добавете предварително почистените и измити бутчета, варите за 15 минути.

Извадете бутчетата и ги подредете върху кухненска хартия, оставете да се подсушат от водата. Пригответе панировката, като в купа разбиете яйцата и добавите босилека, ситно нарязания магданоз, настърганите на ситно ренде скилидки чесън и майонезата.

Разбъркайте много добре. В отделна чиния сипете пресятото брашно, а в трета чиния смесете галетата и сусама. Нагрейте олиото на умерен огън, оваляйте подсушените бутчета първо в брашното, после в яйчената смес и накрая в галетата.

Пържете да красив загар от всички страни, това става за от 3 до 5 минути.

Готовите панирани пилешки бутчета подредете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: