Разядка с патладжан по гръцки

ЗорицаЗорицаГуру94525829234
25/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 365
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива и се изпича цял на скара, фурна или на котлон. Оставя се в найлонов плик, докато поизстине и се обелва.

Изцежда се в гевгир и след това се нарязва на лентички към дръжката, така че да се получи нещо като ветрило от патладжани.

Чесънът се скълцва заедно с магданоза и с тях се поръсва патладжанът.

Върху него се разпределя нарязаното но кубчета сирене, обезкостените маслини и листенцата босилек.

Поръсва се със сол, риган, зехтин екстра върджин и оцет на вкус и разядката с патладжан се поднася охладена. Страхотна разядка!

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар