Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Мелидзаносалата - гръцка разядка с патладжан

Мелидзаносалата - гръцка разядка с патладжан

Мелидзаносалата - гръцка разядка с патладжан
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Наслаждавайте се на Мелидзаносалата - гръцка разядка с патладжан с чаша охладено узо или ракия"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • майонеза - 150 г / по възможност домашна/
  • чесън 3 скилидки
  • лимонов сок - 20 мл прясно изцеден
  • орехи - 30 г
  • пушен червен пипер - 1 щ.
  • сол - на вкус
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надупчете патладжаните с вилица и ги изпечете на 180 °C във фурна.

Изпечените патладжани сложете в гевгир и ги оставете да се отцедят за около час.

Сложете чесъна, лимоновия сок, магданоза и орехите в кухненски робот. Завъртете на няколко оборота.

Изсипете в купа подправките, добавете майонезата и разбъркайте до еднородност.

Може да поднесете гръцка разядка с патладжан къмпечено месо или риба.

Наслаждавайте се на Мелидзаносалата - гръцка разядка с патладжан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: