Начин на приготвяне
Булгурът се измива, изплаква и залива с вряла вода. Оставя се десетина минути и се сварява за няколко минути със същата вода. Оставя се да се охлади.
През това време морковът се обелва и настъргва на ренде, към него се добавят половин връзка наситнен магданоз (около 5 с.л.) и мента в същото количество. Добавя се сол, наситнените скилидки чесън и сока от един лимон. Разбърква се.
Червената и жълта чушка се почистват от семената и първо се режат на ивички, а след това на много ситни кубчета.
Прехвърлят се към останалите зеленчуци. Добавя се зехтин на вкус и изстиналия сварен булгур.
Салатата с булгур се разбърква и поднася в порционни чинии, гарнирана с листенца зелена салата и стрък мента.
Добър апетит!