Карамелизирана тиква на фурна

25/11/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф86171055031
"Ако от кухнята ухае на карамелизирана тиква, да знаете, че и Коледа не е далеч "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 346
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Голяма и дълбока форма за печене с диаметър 32 см и височина 6/7 см.

Тиквата се почиства от семките, обелва си и се нарязва на кубчета около 4 - 5 см.

Поставя се в съд за готвене на пара. Сготвя се до полуготовност на парчетата. Сваля се от котлона, изцежда се водата, а тиквата се посипва с 1 с.л. брашно, разбърква се, за да полепне. Оставя се настрана.

КАРАМЕЛ

Касерола с дебело дъно се поставя на умерен котлон и се сипва 1 с.л. кафява захар, изчаква се да се разтопи и се добавя нова лъжица - така, докато свърши захарта. Накрая се прибавя и 1 с.л. масло, разбърква се и се излива във формата за печене, разпределя се. Оставя се настрана.

В голяма купа с миксер се разбиват яйцата и 7 с.л. кафява захар за около 3-4 мин. Добавят се всички подправки, ром, ванилията, джинджифил, инд. орехче, карамфил, канела, разбива се отново и се налива прясното мляко, отново се разбива на ниска скорост на миксера.

Върху тиквата се разхвърлят стафидите и се излива млякото.

Пече се на 180 градуса за около 50 мин.

Охлажда се напълно и крем карамелът с тиква се сервира на тортени парчета.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар