Яхния с грах и свинско месо

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф81424611151
24/11/2018
"Душа даваме за тази яхния, няма по-обичана от нея"
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 369
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 600 г
  • грах - 400 г замразен (1 пакет на Bonduelle)
  • лук - 1 глава, голяма кломид
  • заготовка за супи - 1 бурканче от пюре
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • пресни картофи - 7 - 8 бр, малки
  • брашно - 1 с.л., равна
  • олио - 4 - 5 с.л. растителна мазнина
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме свинското месо от сухожилия и ципи. Нарязваме го на късчета.

Запечатваме го в растителната мазнина за кратко.

Прибавяме нарязания на кубчета кромид лук и сотираме на умерен огън, докато омекне.

Следва да добавим червения пипер и доматената заготовка за супи. Тя включва морков, червена пиперка и настъргани домати.

Стерилизираните зеленчуци са задушени и скъсяват времето на термичната обработка.

Изплакваме граха и го прибавяме. Овкусяваме със сол, пускаме цяла скилидка чесън за аромат и доливаме с вода.

Ястието къкри под капак на умерен огън.

Сгъстяваме яхнията със свинско, като разтворим брашното в малко студена вода.

Поръсваме яхнията с грах с прясно нарязан магданоз

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар