Начин на приготвяне
Активирайте содата в киселото мляко. Изчакайте хубаво да шупне. Разбийте четирите яйца в купа. Добавете киселото мляко, олиото и натрошеното сирене.
Намажете тава с размери 26см с олио. Накъсайте една кора на малки парчета и я поставете в тавата. Накъсайте и втора кора. Не ги накъсвайте заедно, за да е рехава баницата.
Поливате малко с плънката и накъсвате още две кори и така до изчерпване на количеството, като завършите с две сухи накъсани кори.
Разбийте яйцето с прясното мляко и добавете 2 с.л. олио. Залейте баницата, разтръскайте хубаво. Загрейте фурната на 180 градуса и печете до готовност.
Готовата баница извадете от фурната и нарежете на парчета.
Коментари