Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Индийски питки с два вида мляко

Индийски питки с два вида мляко

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Индийски питки с два вида мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • вода - 40 мл
  • прясно мляко - 50 мл
  • кисело мляко - 50 г
  • масло - 80 г
  • бакпулвер - 12 г
  • захар - 20 г
  • сол - 12 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • мая - 20 г (суха)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко и водата се смесват. Сипват се маята и захарта и се оставят да втасат. Маслото се разтопява, смесва се с киселото мляко и се добавя към маята. Брашното се пресява с бакпулвера и солта.

Постепенно се добавя течната смес и се замесва гладко тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да втасва. Готовото тесто се премесва и се разделя на 5 топки.

Топките се разточват на плоски питки, които се подреждат в намазана с мазнина тава и пак се оставят да втасат. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Готовите питки се намазват с масло и се покриват с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

таня димитрова
таня димитрова
много са вкусни наистина
12.02.2014 01:38