Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Меки пърленки с два вида мляко

Меки пърленки с два вида мляко

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Меки пърленки с два вида мляко
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
"За да станат пърленките меки, трябва да сложите два вида мляко, че и малко масълце"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 100 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • брашно - 250 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр. малко
  • прясна мая - 10 г
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 1/4 ч.л.
  • оцет - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/4 пак.
  • масло - 1 - 2 с.л .размекнато
  • чесън - 1 скилидка, настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се слага в купа, прибавя се маята, захарта, оцетът, олиото, солта, разбитото яйце и смесеното кисело мляко с бакпулвер.

Разбърква се, като се прибавя от прясното мляко. Замесва се меко тесто и се оставя около половин час на втаса на топло.

После се разделя на топчета с големината на мандарина.

Разточва се на тънко около 4 мм. Пърленките се пекат се в намазнен грил тиган от двете страни до готовност.

После се намазват с масло, предварително смесени с чесън и сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: