Начин на приготвяне
В купа се разбива яйцето, добавя се киселото мляко с разбита в него сода за хляб.
Натрошеното сирене сипваме в купата заедно с малко сол.
Накрая пресяваме чаша брашно с щипка бакпулвер и всичко се разбърква добре с лъжица на гъста смес.
В правоъгълна тава върху хартия за печене сипваме по 2 лъжици от тестото и оформяме 7-8 сиренки.
Маслото се разпределя по малко в средата на всяка сиренка.
Печем в загрята фурна 190-200°C до зачервяване около 20-25 минути.
Сервираме топли за закуска.
Ако желаете да разнообразите вашето меню за закуска, препоръчваме да опитате и нашите изпитани рецепти за рогчета или тази разложка шупла.