Сиренки с масло

Сиренки с масло3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Усещате ли аромата на окъпани в масло сиренки - мек и подканящ.."

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • сол - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 щипка
  • сирене - 100 г натрошено
  • брашно - 300 г
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива яйцето, добавя се киселото мляко с разбита в него сода за хляб.

Натрошеното сирене сипваме в купата заедно с малко сол.

Накрая пресяваме чаша брашно с щипка бакпулвер и всичко се разбърква добре с лъжица на гъста смес.

В правоъгълна тава върху хартия за печене сипваме по 2 лъжици от тестото и оформяме 7-8 сиренки.

Маслото се разпределя по малко в средата на всяка сиренка.

Печем в загрята фурна 190-200°C до зачервяване около 20-25 минути.

Сервираме топли за закуска.

Ако желаете да разнообразите вашето меню за закуска, препоръчваме да опитате и нашите изпитани рецепти за рогчета или тази разложка шупла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: