Начин на приготвяне
В дълбок съд се добавяме киселото мляко и се загася содата бикарбонат вътре. Слагат се и другите съставки за сиренките - това са яйцето, олиото, солта и надребненото сирене. По същия начин могат да се направят и сиренки с кашкавал. Но ако нямате, и с обикновено краве сирене става.
Накрая се поръсва постепенно и пресятото брашно с бакпулвер. Бърка се и се меси тесто. То трябва да е леко лепкаво.
При нужда, се добавя1-2 с.л. брашно, но не повече. Тава се застила с хартия за печене. С ръце се къса малко от тестото и се оформят всички сиренки в неправилна форма, като в средата се полагат малки парченца масло и леко се прищипва с пръсти.
Закуските се изпичат на предварително загрята фурна на 250 градуса, докато добият златист загар.
Бързите сиренки сервираме за закуска с чай или айрян.
Ако обичате курабийки и соленки, ще ви допаднат и тези тестени закуски със сирене.