Туршия с гулия

Туршия с гулия2 / 2
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • гулия - 800 г
  • морска сол - 2 с.л. с връх
  • захар - 1 ч.л.
  • вода
  • целина - 4 - 5 клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грудки от гулия се почистват и измиват много добре с четка на течаща вода.

На дъното на буркан се поставят 2-3 клонки кервиз и нареждаме почистената гулия.

Пълни се с вода на два пръста под ръбчето. Водата се сипва в тенджера, добавя се морската сол захарта и се слага на котлона да заври, колкото да се разтопят кристалите.

Сваля се и оставяме за кратко да се охлади.

Отгоре се поставят още клонки целина и заливаме туршията с марината.

Затваря се с капачка и оставяме на хладно да втаса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: