Зелена салата с червено цвекло

25/11/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89524727224
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 770
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстра като есенна палитра, салата за душата.

За да се маринова морковът, е необходимо да се измие, обели и нареже на пръчици. Посолява се с морска сол и се прехвърля в купичка или друг подходящ съд. Полива се с прясно изцеден лимонов сок и се оставя за 30 минути да се овкуси.

През това време се приготвят останалите зеленчуци:

Червеният лук се нарязва на тънки ивички, зеленият лук на дребно, краставицата на колелца, чушките се почистват от семената и се нарязват на дребни кубчета.

Зелената салата Дъбов лист се измива внимателно, защото листата са много крехки, и се оставя да се изцеди. Накъсва се с ръце.

Червеното цвекло от туршия се нарязва с помощта на нож за кашкавал първо на лентички, след това на ситни кубчета. Със същия нож се нарязват на кубчета и маринованите вече пръчици морков.

В подходяща голяма купа за салата всички продукти се смесват, поръсват се със смляна морска сол на вкус и с лимоновия сок, с който се мариноваха морковените пръчици. Полива се със зехтин и се разбърква.

Есенната салата се поднася разпределена в порционни чинии.

Добър апетитподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар