Зелена салата с червено цвекло

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
25/11/2018
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 266
  • Преглеждания за месеца237
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстра като есенна палитра, салата за душата.

За да се маринова морковът, е необходимо да се измие, обели и нареже на пръчици. Посолява се с морска сол и се прехвърля в купичка или друг подходящ съд. Полива се с прясно изцеден лимонов сок и се оставя за 30 минути да се овкуси.

През това време се приготвят останалите зеленчуци:

Червеният лук се нарязва на тънки ивички, зеленият лук на дребно, краставицата на колелца, чушките се почистват от семената и се нарязват на дребни кубчета.

Зелената салата Дъбов лист се измива внимателно, защото листата са много крехки, и се оставя да се изцеди. Накъсва се с ръце.

Червеното цвекло от туршия се нарязва с помощта на нож за кашкавал първо на лентички, след това на ситни кубчета. Със същия нож се нарязват на кубчета и маринованите вече пръчици морков.

В подходяща голяма купа за салата всички продукти се смесват, поръсват се със смляна морска сол на вкус и с лимоновия сок, с който се мариноваха морковените пръчици. Полива се със зехтин и се разбърква.

Есенната салата се поднася разпределена в порционни чинии.

Добър апетит

Иноксова купа басан 20 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Иноксова купа басан 20 см
8.42 лв.
Виж ››

Компактна иноксова купа, която ще помогне в приготвянето на сладки и солени смеси, тесто, салати. Изчистен дизайн за красива трапеза. Купа басан е тук за удобство и улеснение на всяка домакина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар