Питки Паркър

Питки Паркър
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 240 мл
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • мая - 25 г прясна
  • брашно - 520 г
  • масло - около 100 г
  • крема сирене - за плънката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята с малко мляко и захарта. Направете кладенче и сложете маята, млякото и солта. Замесете меко тесто.

Оставете го да втаса на топло, докато удвои обема си.

Разточете втасалото тесто на правоъгълен лист. Намажете обилно с масло. Разрежете на малки правоъгълници.

Сложете в единия край по една лъжичка крема сирене и завийте, но не стягайте.

Поставете питките в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Оставете ги да втасат повторно. Намажете ги с малко масло и печете в загрята фурна на 170-180 градуса до готовност.

* Може да замените сиренето с мармалад, шоколад или каквото желаете.

Източник: kulinarenelixir.blogspot.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: