Торта с течен шоколад и маскарпоне

25/11/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8854973266
"Най-доброто средство за лечение на лошото настроение - торта с течен шоколад и маскарпоне "
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 254
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата77
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Смесете млякото и брендито и в тази течност потапяйте бишкотите, така че да се напоят, но не и да прогизват. Подреждайте ги плътно, на два пласта в леко намаслена тавичка с откопчаващо дъно, диаметър 24 см.

2. С миксер или кухненски робот разбийте маскарпонето със 150 г от течния шоколад и захарта (може да ползвате и пудра захар за по-лесно разбиване). За по-наситен шоколадов вкус може да добавите и 1 с.л. натурално какао на прах.

3. 3/4 от полученото кремче разпределете върху бишкотите и заравнете, приберете в хладилник за 30 мин -1 час, за да стегне.

4. Откопчайте формата и намажете краищата с останалия крем, служейки си със специален сладкарски нож за по-прецизно заглаждане. Хубаво при тази процедура да сте поставили тортата върху по-висок поднос, за да ви е по-лесно.

5. Пригответе ганаш от сметаната, останалия течен шоколад и черния шоколад фондан, като ги поставите на водна баня или директно на котлона при тих огън - от 9 степени на 3-та. Щом всичко се разтопи и хомогенизира, сложете маслото на кубчета и бъркайте, докато и то се разтопи.

6. С приготвения ганаш залейте тортата и заграждайте внимателно със сладкарския нож, докато всяка част от нея е идеално покрита и загладена. Ако ви остане от заливката, накапете отгоре красиви капчици.

7. Оставете шоколадовата торта да престои и стегне, преди да нарежете.

Да ви е сладко!

Забележка: При разпространяването на ганаша по повърхността и стените на тортата, ще капе на места, затова на работната си маса постелете вестник или друга хартия, за да изцапате минимално.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар