Начин на приготвяне
Накълцайте праза, лука и чесъна на едро и ги запържете в зехтина за 5 минути. През това време нарежете тиквичката на парченца и сложете при лука. Задушете за 2 минути с малко сол.
Налейте зеленчуковия бульон и варете под капак 20 минути на умерен до силен огън.
Прибавете киселото мляко, черния пипер и авокадото на парченца. Пасирайте или блендирайте до гладка консистенция. Подправете с още сол на вкус, ако е необходимо.
Нарежете ароматното сирене на тънки парченца (ако ползвате пармезан, го направете на люспички). Всякакъв вид твърдо, зряло, силно на вкус сирене е подходящо.
Разсипете супата в купички и върху всяка порция разпределете от сиренето и поръсете с малко сушен магданоз. Невероятна кремсупа!