Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка със сирене и ароматно масло

Питка със сирене и ароматно масло

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Питка със сирене и ароматно масло
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
26/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"А коя е любимата питка на вашето семейство"

Необходими Продукти

  • тесто - 800 г
  • сирене - 150 г
  • масло - 125 г
  • чубрица
  • риган
  • мащерка
  • чесън - на прах или пресен
  • яйце - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете тестото да се отпусне. Отделете една малка част от него, а другото разточете на голяма кора.

В купа разтопете маслото и към него прибавете подправките. Разбъркайте хубаво и го разпределете върху кората.

Отгоре поръсете с настърганото сирене. Завийте на руло и го сложете в намаслена тава.

Разточете малката топка тесто. Намажете я с останалото масло и поръсете със сирене. Завийте на топка и я поставете в средата на тавата.

Оставете да втаса и с помощта на остър нож направете разрези.

Намажете питката с разбито яйце и печете на 200 градуса до готовност.

Питката със сирене и ароматно масло е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: