Меденки с Нутела

26/11/2018
"Колкото повече нутела имате, толкова повече вкусни меденки с нутела можете да си приготвите, знаехте ли го "
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо458
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • мед - 2 с. л.
  • олио - 1 к. ч.
  • захар - 1 к. ч.
  • сода за хляб - 1 равна ч. л.
  • канела - 1 ч. л.
  • брашно - 500 г (за средно меко тесто)
  • декорация
  • течен шоколад - 1 с л. нутела
  • масло - 1 ч. л.
  • прясно мляко - 1 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта. Добавя се олио, мед, канела и накрая пресято брашно със сода за хляб.

Бърка се на гъста смес, после сипваме на набрашнена маса и месим средно меко тесто, да не лепне. Разделя се на две части и всяка се разточва кора дебела 0. 5 мм.

С форма на звездичка, потопена в брашно, се изрязват меденките. Нареждаме в тава върху хартия за печене.

Печем в загрята фурна 8 минути до леко кафяви краища. Изваждат се и охладени се декорират с шоколадовата смес.

За нея се разтопява масло и нутела, разбърква се и добавяме прясно мляко да се получи като глазура. Сипва се в хартиена фунийка с отрязано връхче и декорираме меденките.

Чудесни сладки за кафето, само не ги препичайте ще станат твърди. Колкото са по-тънки толкова времето за печене се намалява. Може да е от 8 до 15 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар