Начин на приготвяне
За тези американски бисквитки разбийте мекото масло със захарта.
Разбивайте, докато се смесят хубаво, добавете яйцата и продължавайте да разбивате с миксера, добавяте и ванилията.
Накрая малко по малко започнете да добавяте сместа от брашно и бакпулвер към мократа смес и разбъркайте хубаво с гумена шпатула.
Добавете накрая парченца черен шоколад или шоколадови капки. Сложете на купата стреч фолио и приберете в хладилник за 30 мин.
След като се е поохладила сместа, се загребва с лъжица и се оформя с длан топче, голямо колкото орех, разстила се в дланта и се слага 1 чаена лъжичка Нутела, загръщат се краищата хубаво и се оформя отново на топче.
Слагат се бисквитките с парченца шоколад в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние едно от друго (около 3-4 см), защото удвояват обема си.
Пекат се в предварително загрята на 180°C фурна за 8-10 мин или до зачервяване на краищата.
Охладете ги върху метална решетка бисквитите с Нутела и парченца шоколад.
Коментари