Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Уникална бисквитена торта с яйчен крем

Уникална бисквитена торта с яйчен крем

Уникална бисквитена торта с яйчен крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Да ви отрежем направо две парчета, че с едно няма как да минете"

Необходими Продукти

  • чаени бисквити - 400 г
  • масло - 200 г
  • жълтъци - 6 бр.
  • прясно мляко - 800 мл
  • нишесте - 150 г натурално
  • орехи - 100 г (смлени)
  • ванилия - 1 ч.л.
  • масло - колкото орех
  • праскови - 2 бр. (белени от компот)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете жълтъците, нишестето, ванилията и 150 мл от млякото. Разбъркайте до еднородна смес.

Останалото мляко със захарта сложете на котлона. Преди да заври, намалете котлона на най-слабо и на тънка струя започнете да сипвате от яйчената смес, като не спирате да бъркате. Бъркайте, докато сместа стане много гъста.

Махнете от огъня и добавете маслото. Заделете 3 с.л. от орехите, а останалите ги прибавете към сместа и разбъркайте, докато маслото се разтопи.

Смелете бисквитите на брашно и ги обърквайте с разтопеното горещо масло. Изсипете бисквитите във форма с диаметър 26 см. Разстелете я по дъното като блат и издърпайте около 3 см по борда.

Изпечете за 10 минути в загрята фурна на 180°C. Изчакайте да изстине, извадете от формата и го поставете на поднос. Ако сте използвали форма за торта с падащо дъно, не е необходимо да изваждате блата.

Разбъркайте вече охладения крем и го изсипете в бисквитения блат. Загладете и приберете в хладилник за една нощ.

Нарежете прасковите на тънки полумесеци ги наредете в кръг, а в средата поръсете бисквитената торта със заделените орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя Тоскова
Петя Тоскова
Ще я пробвам тази рецепта
25.11.2018 15:44