Начин на приготвяне
В купа сложете жълтъците, нишестето, ванилията и 150 мл от млякото. Разбъркайте до еднородна смес.
Останалото мляко със захарта сложете на котлона. Преди да заври, намалете котлона на най-слабо и на тънка струя започнете да сипвате от яйчената смес, като не спирате да бъркате. Бъркайте, докато сместа стане много гъста.
Махнете от огъня и добавете маслото. Заделете 3 с.л. от орехите, а останалите ги прибавете към сместа и разбъркайте, докато маслото се разтопи.
Смелете бисквитите на брашно и ги обърквайте с разтопеното горещо масло. Изсипете бисквитите във форма с диаметър 26 см. Разстелете я по дъното като блат и издърпайте около 3 см по борда.
Изпечете за 10 минути в загрята фурна на 180°C. Изчакайте да изстине, извадете от формата и го поставете на поднос. Ако сте използвали форма за торта с падащо дъно, не е необходимо да изваждате блата.
Разбъркайте вече охладения крем и го изсипете в бисквитения блат. Загладете и приберете в хладилник за една нощ.
Нарежете прасковите на тънки полумесеци ги наредете в кръг, а в средата поръсете бисквитената торта със заделените орехи.
Коментари