Начин на приготвяне
Нарежете на много ситно чушките. В малко мазнина ги запържете до омекване. С решетъчна лъжица ги извадете върху кухненска хартия. Запазете мазнината, ще Ви е нужна за соса.
Нарежете пилешкото месо на много ситно и го сложете в купа. Добавете нарязания пресен лук, изпържените чушки, яйцето, галетата и подправките.
Омесете и с преса за картофи съвсем леко намачкайте. Отново омесете. Оставете сместа в хладилник за 30 минути.
През това време пригответе соса. В мазнината, в която сте пържили чушките, запържете нарязаните гъби и кромид лук. Сложете брашното и разбъркайте. Започнете да сипвате вода до желаната гъстота, като не спирате да бъркате. Овкусете с подправките и прибавете маслото. Когато маслото се разтопи, махнете от огъня.
Извадете пилешката смес от хладилника и оформете кюфтета. Оваляйте всяко кюфте в брашно, яйце и накрая в галета. Сложете ги в загрята мазнина.
Щом се запържат от едната страна, с помощта на шпатула леко ги сплескайте и обърнете. Пържете до златисто.
Готовите кюфтета поднесете със соса и поръсете с див лук.