Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Виенски шницел от бонфиле

Виенски шницел от бонфиле

Виенски шницел от бонфиле
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 500 г
  • универсална подправка
  • черен пипер - млян
  • яйца - 2 бр.
  • галета
  • брашно
  • олио за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бонфилето на тънки пържолки.

Начукайте всяка с дървено чукче, като внимавате да не ги разкъсате. Овкусете със сол, универсална подправка и черен пипер.

Оставете около 30 минути месото в хладилник, за да си поеме от ароматите.

Загрейте олиото в подходящ тиган.

Потопете всеки шницел в брашно, после в разбито яйце и накрая в галета.

Изтупайте излишното.

Изпържете за кратко до златисто от двете страни.

Отцедете върху домакинска хартия излишната мазнина.

Поднесете с подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: