Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Руладини»Руладини с пълнеж от гъби и яйце в сметанов сос

Руладини с пълнеж от гъби и яйце в сметанов сос

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Руладини с пълнеж от гъби и яйце в сметанов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Специални руладини с вкусен пълнеж за специалните моменти"

Необходими Продукти

  • печурки - 300 г пресни
  • шалот - 1 бр.
  • мащерка - 2 щипки
  • италиански подправки - 2 щипки
  • чесън - 1 скилидка пресован
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 40 г
  • яйца - 3 бр. , сварени твърдо
  • сирене - 150 г настъргано твърдо
  • свинско каре - около 500/600 г
  • сметана - 400 мл готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на тънки шницели. Начуква се през найлоново пликче, за да не се разкъса, до тънко. Подправят се със сол и черен пипер. Оставят се настрана.

Гъбите се обелват и нарязват на много ситно, също и лукът. За удобство съм ползвала блендер на функцията СТОП-СТАРТ бутона, но без да стават на пюре.

Поставят се в тиган с 2 с.л. олио. Готви се до момента, в който сместа ще бъде напълно суха. Преди да се свалят от котлона, се прибавят и подправките, разбърква се за 1/2 мин и се оставя настрана.

Яйцата се сварят за около 10-12 мин. Обелват се.

Върху всяко парче месо се поставя по 1 1/2 ч.л. от плънката. Разпределя се из цялото парче месо. Навива се на стегнато руло и се захваща с клечка за зъби. Ползват се толкова клечки, колкото са необходими.

Руладините се поставят в тиган с олиото и малкото парче масло и се запържват от всички страни, нека да се получи хубава кафеникава коричка.

Изваждат се, отстраняват се клечките и се подреждат в тавичка за печене, едно до друго. Ако е останало малко от плънката, може да се разпредели между рулата. Отгоре се изсипва малко от маслото от тигана и се залива със сметаната.

Свинските рулца се оставят се във фурна да се пекат на 180 градуса за около 20/30 мин.

Гарнитура - картофи на пара, заляти с масло.

Източник: Apetiten TV

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: