Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тирамису»Празнично руло Тирамису с шоколадов пълнеж

Празнично руло Тирамису с шоколадов пълнеж

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5806k2k6
Празнично руло Тирамису с шоколадов пълнеж
Снимка: Мина Димитрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Празнично руло Тирамису с шоколадов пълнеж за вашите специални моменти с любимите хора."

Необходими Продукти

  • бишкоти - 24 бр. за Тирамису
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • нескафе - 1 ч.л.
  • какао - 1 ч.л. натурално
  • кленов сироп - 1 с.л.
  • За крема
  • маскарпоне - 500 г
  • течна сметана - 200 г
  • кленов сироп - 7 с.л.
  • За Ганаша
  • черен шоколад - 100 г
  • млечен шоколад - 100 г
  • сладкарска сметана - 150 мл течна
  • какао - за поръсване тип Шоко/Нескуик
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема разбийте с миксер маскарпонето с кленовия сироп. Отделно разбийте студената течна сладкарска сметана за няколко минути, докато стане на сняг. Добавете я към маскарпонето и разбъркайте внимателно с шпатула.

За ганаша стоплете течната сметана, без да завира и прибавете начупените на квадратчета шоколади.

В чаша с мляко поставете нескафето, какаото и лъжица кленов сироп. Разбъркайте и потопете всяка бишкота в охладеното течността. Подредете плътно върху хартия за печене да образуват правоъгълник /3х8 броя/.

Част от крема заделете за намазване на рулото и останалата част от крема разпределете равномерно върху бишкотите. В единия край разпределете ганаша и завийте пълнежа на сладкото руло. Приберете в хладилник за поне 3 часа.

Внимателно премахнете хартията и намажете стегналото руло със заделения крем. Поръсете с какао и приберете в хладилник за още 3 часа рулото тирамису с шоколадов пълнеж. Насладете се на невероятен десерт с любимия тирамису вкус.

Вижте още идеи за неустоими шоколадови рула.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: