Начин на приготвяне
За крема разбийте с миксер маскарпонето с кленовия сироп. Отделно разбийте студената течна сладкарска сметана за няколко минути, докато стане на сняг. Добавете я към маскарпонето и разбъркайте внимателно с шпатула.
За ганаша стоплете течната сметана, без да завира и прибавете начупените на квадратчета шоколади.
В чаша с мляко поставете нескафето, какаото и лъжица кленов сироп. Разбъркайте и потопете всяка бишкота в охладеното течността. Подредете плътно върху хартия за печене да образуват правоъгълник /3х8 броя/.
Част от крема заделете за намазване на рулото и останалата част от крема разпределете равномерно върху бишкотите. В единия край разпределете ганаша и завийте пълнежа на сладкото руло. Приберете в хладилник за поне 3 часа.
Внимателно премахнете хартията и намажете стегналото руло със заделения крем. Поръсете с какао и приберете в хладилник за още 3 часа рулото тирамису с шоколадов пълнеж. Насладете се на невероятен десерт с любимия тирамису вкус.
Вижте още идеи за неустоими шоколадови рула.