Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Пухкаво сиропирано реване

Пухкаво сиропирано реване

редакция:
Пухкаво сиропирано реване
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Сочен, сиропиран и абсолютно вкусен - перфектното реване."

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • олио
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците и жълтъците се разделят. Жълтъците се разбиват. Към тях се прибавя 1/2 ч.ч. от захарта и 1 с.л. хладка вода. Разбиват се, докато побелеят и увеличат обема си.

Белтъците се разбиват на сняг. Към тях се прибавя брашното. Разбива се. Добавя се грис. Отново се разбива.

Белтъчната смес се прибавя към жълтъчната смес. Разбива се. Подготвя се малка тавичка. Намазнява се и се поръсва с брашно.

Сместа се изсипва в тавичката. Пече се в умерена фурна около 15 минути. Фурната не трябва да се отваря, за да не спадне реването.

Когато реването е изпечено, се оставя да изстине. Нарязва се на равни квадратчета.

В тенджерка се сипват водата и 1 и 1/2 ч.ч. захар. Прави се сгъстен захарен сироп.

Докато сиропът е още топъл, реването се залива /когато се залива, ако реването е топло, сиропът трябва да е студен и обратно/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Язък за продуктите
Никога няма да погледна рецепта на готвач
23.01.2023 17:28
1
Анонимен
Анонимен
Абсолютно сбъркана рецепта ,не я правете , загуба на време и продукти !
15.02.2022 16:01
4