Начин на приготвяне
Белтъците и жълтъците се разделят. Жълтъците се разбиват. Към тях се прибавя 1/2 ч.ч. от захарта и 1 с.л. хладка вода. Разбиват се, докато побелеят и увеличат обема си.
Белтъците се разбиват на сняг. Към тях се прибавя брашното. Разбива се. Добавя се грис. Отново се разбива.
Белтъчната смес се прибавя към жълтъчната смес. Разбива се. Подготвя се малка тавичка. Намазнява се и се поръсва с брашно.
Сместа се изсипва в тавичката. Пече се в умерена фурна около 15 минути. Фурната не трябва да се отваря, за да не спадне реването.
Когато реването е изпечено, се оставя да изстине. Нарязва се на равни квадратчета.
В тенджерка се сипват водата и 1 и 1/2 ч.ч. захар. Прави се сгъстен захарен сироп.
Докато сиропът е още топъл, реването се залива /когато се залива, ако реването е топло, сиропът трябва да е студен и обратно/.
Коментари
Никога няма да погледна рецепта на готвач