Начин на приготвяне
Листата лапад (когато готвим пресни листа), измиваме добре и почистваме от дръжки и жилки. Заливаме с вода и кипваме, докато си променят цвета. Изливаме водата и отцеждаме листата.
В тенджера слагаме нарязан ситно двата вида лук. Прибавяме олио, лапада, слагаме тенджерата на котлона и задушаваме продуктите, като разбъркваме.
Сипваме и грах от консерва (1 ч.ч.), ръсваме черен пипер на вкус, червен пипер (1 ч.л.), брашно (1-2 ч.л.) и наливаме топла вода (приблизително 3-4 ч.ч.).
Прибавяме и обелени, нарязани картофи, зеленчуков бульон (1 кубче) и джоджен, количество по вкус.
Варим ястието без капак, до готовност на продуктите и сгъстяване на соса.