Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Вкусна манджичка с лапад, грах и картофи

Вкусна манджичка с лапад, грах и картофи

Вкусна манджичка с лапад, грах и картофи
Снимка: Илияна Димова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Вкусна манджичка за всички от вас, които постят или са веган - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • лапад - 250 г пресни листа (или бланширани замразени - 150 г)
  • грах - 1 ч.ч. от консерва
  • лук - 1 бр.
  • зелен лук - 1 - 2 стръка
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • олио
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата лапад (когато готвим пресни листа), измиваме добре и почистваме от дръжки и жилки. Заливаме с вода и кипваме, докато си променят цвета. Изливаме водата и отцеждаме листата.

В тенджера слагаме нарязан ситно двата вида лук. Прибавяме олио, лапада, слагаме тенджерата на котлона и задушаваме продуктите, като разбъркваме.

Сипваме и грах от консерва (1 ч.ч.), ръсваме черен пипер на вкус, червен пипер (1 ч.л.), брашно (1-2 ч.л.) и наливаме топла вода (приблизително 3-4 ч.ч.).

Прибавяме и обелени, нарязани картофи, зеленчуков бульон (1 кубче) и джоджен, количество по вкус.

Варим ястието без капак, до готовност на продуктите и сгъстяване на соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: