Свински хапки в гювеч

27/11/2018
"Ще се пие отлежало вино и ще се хапват свински хапки в гювеч - вие свободни ли сте "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 121
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на големи парчета.

Измийте месото и го отцедете. Нарежете го на малки хапки.

В тенджера сложете малко олио и изчакайте да загрее. Добавете чесъна, както е с люспите, а след това месото. Запържете до златисто. Ако забележите, че чесънът започва да става кафяв на цвят, го извадете и заделете.

Сложете картофите и изчакайте пет минути.

Налейте виното и добавете подправките (чесъна, който заделихме също).

Налейте 1 кафена чашка вода и варете на тих огън до полуготовност.

Прехвърлете в гювеча и го сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Печете свинските хапки до готовност на месото и картофите.

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар