Пържоли със сметана и праз

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
27/11/2018
"Симбиозата между крехко месо, праз и сметана е просто съвършена "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 835
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Запържете пържолите до златисто за по 5 минути от страна. Отстранете от котлона и дръжте на топло. Междувременно почистете лука, праза и гъбите.

Нарежете ги - праза на колелца, гъбите на тънки парчета, а лука на ситно. След като извадите пържолите, сипете и запържете за около 2 мин. лука. Добавете праза и гъбите.

Захлупете с капак и задушавайте около 10 мин. Махнете капака и сипете бялото вино.

Гответе около 5 минути и добавете сметаната, горчицата, естрагона, солта и черния пипер. Разбъркайте хубаво, за да се смесят продуктите и върнете пържолите.

Гответе около 15 мин. под капак като проверявате, да не се сгъсти много сосът и да загори.

Чук за месо с брадвичка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар