Пържоли със сметана и праз

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5939114656
27/11/2018
"Симбиозата между крехко месо, праз и сметана е просто съвършена "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 147
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински пържоли - около 600 г с кост (3 бр.)
  • лук - 1 малка глава
  • праз - 1 стрък
  • гъби - 200 г
  • бяло вино - 150 мл
  • заквасена сметана - 200 г
  • горчица - 1 с.л. с връх
  • естрагон - 2 ч.л.сух
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Запържете пържолите до златисто за по 5 минути от страна. Отстранете от котлона и дръжте на топло. Междувременно почистете лука, праза и гъбите.

Нарежете ги - праза на колелца, гъбите на тънки парчета, а лука на ситно. След като извадите пържолите, сипете и запържете за около 2 мин. лука. Добавете праза и гъбите.

Захлупете с капак и задушавайте около 10 мин. Махнете капака и сипете бялото вино.

Гответе около 5 минути и добавете сметаната, горчицата, естрагона, солта и черния пипер. Разбъркайте хубаво, за да се смесят продуктите и върнете пържолите.

Гответе около 15 мин. под капак като проверявате, да не се сгъсти много сосът и да загори.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар