Морски дарове на тиган

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач183483552
25/11/2018
"Вкусен деликатес, готов за минути, който ви препоръчваме да поднесете с хубаво вино "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 836
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • морски дарове - 1 кг
  • олио - 4 с.л. слънчогледово масло
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • люти чушки - 1
  • целина - 2 стръка едра
  • чесън - 4 скилидки
  • лимони - 1
  • ракия - 20 мл силна за фламбиране
  • соев сос - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В случая моските дарове включват дребни и едри скариди, калмари, два вида миди и филе от акула.

Лимонът се изстисква и кората му се нарязва на ситно. Целината и чесънът също се наситняват.

В маслото се запържва нарязаното заедно със семките чушле. Добавят се даровете на морето, пипер и сол. След 2-3 мин се поръсва със зеленчуците,

брашното, соевия сос и продуктите от лимона.

След още 3-4 мин е готово. Ако искате, фламбирайте. Освен че е ефектно, но и подобрява вкуса на морските дарове на тиган.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар