Печени Агнешки Кюфтенца

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач198513642
25/11/2018
"Вместо пържени - печени, защото така са хем по-вкусни, хем по-здравословни "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо463
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - обезкостено 1 кг
  • яйца - белтъците на 2
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • бърбън - - 100 мл, най - добре от Кентъки
  • черен пипер - 2 ч.л. смлян
  • джоджен - 2 ч.л. сух
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила с решетка 4 или 5 мм. Към него се прибавят белтъците, много ситно нарязаните лук и чесън, бърбънът, подправките и сол.

Омесва се много добре и се оставя в хладилника за 2 – 3 часа.

С намаслени ръце се оформят сплескани кюфтенца.

Пекат се на загрято на 200°C барбекю под капак.

Добре е агнешките кюфтенца да се сервират със свежи листенца джоджен и разбира се с хубаво розе.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар