Зелени Питки със спаначен пълнеж

29/11/2018
"Приличат на бабините, но тези са в здравословен вариант с пълнозърнесто брашно и хималайска сол - затова не пропускайте а ги опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо248
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в дълбок съд брашното, содата, оцета, хималайската сол и шарлана. Разбъркваме ги равномерно и постепенно добавяме водата, като замесваме пухкаво, меко тесто.

Месим го продължително. След това го разделяме на 8 топчета с еднаква големина и ги оставяме да престоят няколко минути.

През това време приготвяме спанака за плънката. Използваме само листата на спанака, като ги измиваме и нарязваме на едро, овкусяваме ги с хималайска сол и ги разбъркваме.

Разточваме на средно тънко, едно по едно, топчетата в овална форма с размера на кръглата тавичка, в която ще ги печем.

Поръсваме спанак на половината от разточената кора и я сгъваме на две. Поставяме я в предварително намазнената тавичка, като тя трябва да заема почти половината място в нея.

Повтаряме същото с останалите 7 топчета и ги печем по две в малката тавичка на 200 градуса за около 25-30 минути. Поднасяме топли и хрупкави спаначените питки!

Чудно вкусно!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар