Начин на приготвяне
От изброените продукти замесете средно твърдо тесто. Оформете тестото на топки и покрийте със стреч фолио, оставете така да си почине за около 30 минути.
Пригответе плънката, като нарежете лука на полумесеци, а чушката и моркова на ситно, запържете ги в зехтина, докато станат златисти и омекнат.
След това добавете арабската подправка Рас ел ханут и доматеното пюре. След 5 минути добавете и пасираните домати с малко сол.
Оставете да къкри, докато се сгъсти, след като свалите от котлона, поръсете с наситнен кориандър. Разточете всяка топка тесто с точилка или разпънете с ръце във формата на правоъгълници.
В средата на всеки поставете от плънката и сгънете краищата като пакет.
Питките изпържете в намазан със зехтин грил тиган, като се обръщат и от двете страни.