Ориз със спанак на оризоварка

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
563
15
21
1
28/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо452
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 2 ч.ч.
  • спанак - 1 и 1/2 ч.ч.
  • хималайска сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - млян
  • шарлан
  • вода - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме ориза за няколко часа, но може и за 15-20 минути. Измиваме го няколко пъти и го сипваме в съда на оризоварката.

Пресния свеж спанак го почистваме от дръжките. Листата ги измиваме и нарязваме на средно ситни лентички. Прибавяме към ориза и подправяме с хималайската сол, черния пипер и малко шарлан. Разбъркваме всичко заедно с дървена бъркалка.

Сипваме определеното количество вода - съотношение 2 към 1 спрямо ориза.

Поставяме внимателно съда на оризоварката в нея, затваряме плътно капака и включваме.

След около 25-30 минути е готово.

След като оризоварката сама се изключи - разбъркваме отново.

Разпределяме в 3 порции и поднасяме топло.

Освен че е вкусно и лесно, е и полезно заради невероятните свойства на спанака!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Геновева
Геновева
19.03.2020 22:22
И аз Благодаря и само още нещо 1:2 е съотношението ориз : вода, нали?
0
0
Илиана Първанова
Да! В материалите е описано количество. За тази рецепта използвам едро начупен ориз - сорт Карма. Чудна вечер!
0
0
Геновева
Геновева
19.03.2020 19:58
Оризът и водата не ги мериш с мерителната чашка на оризоварката нали, а с нормална чаена чаша?
0
0
Илиана Първанова
Да! Благодарим за вниманието!
1
0