Начин на приготвяне
Накисваме ориза за няколко часа, но може и за 15-20 минути. Измиваме го няколко пъти и го сипваме в съда на оризоварката.
Пресния свеж спанак го почистваме от дръжките. Листата ги измиваме и нарязваме на средно ситни лентички. Прибавяме към ориза и подправяме с хималайската сол, черния пипер и малко шарлан. Разбъркваме всичко заедно с дървена бъркалка.
Сипваме определеното количество вода - съотношение 2 към 1 спрямо ориза.
Поставяме внимателно съда на оризоварката в нея, затваряме плътно капака и включваме.
След около 25-30 минути е готово.
След като оризоварката сама се изключи - разбъркваме отново.
Разпределяме в 3 порции и поднасяме топло.
Освен че е вкусно и лесно, е и полезно заради невероятните свойства на спанака!
Чудно Вкусно!
Коментари