Пълнени тиквички в тенджера под налягане

27/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо276
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките и ги разрежете през половината. Издълбайте ги с помощта на малка лъжичка. В тиган запържете лука и моркова, които предварително сте нарязали на дребно. Добавете каймата.

Изчакайте да се запържи и сложете подправките. Изключете и напълнете тиквичките.

Потопете горната част в малко брашно и ги подредете прави в тенджерата. Налейте вода без да ги покривате напълно. Затворете и варете 15 минути.

Сложете в купа млякото, брашното и жълтъка. Разбъркате с кухненска тел, така че да няма бучки.

Отворете тенджерата и с черпак извадете малко от соса.

Разбъркайте и върнете в тенджерата. Върнете на котлона за 1-2 минути, колкото да се смесят вкусовете и изключете. Поднесете пълнените тиквички с част от соса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар