Вкусен спаначник с яйца

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
753
3k
4k
836
2
27/11/2018
"Богат и ароматен спаначник с яйца - да ви е сладко "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 159
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плънката за спаначената баница приготвяме, като взимаме само листата от спанака, измиваме ги и ги нарязваме на не много едри лентички.

Към тях добавяме сушения джоджен и подправките - хималайската сол, кимиона и черния смлян пипер. По желание попарваме зелениите - спанак и джоджен, но не е задължително. Разбъркваме всичко това, заедно с 1 от трите яйца.

Разгъваме си корите. Намазваме първата с предварително разбъркано яйчице. След това я обръщаме, залепяме за долната кора, поръсваме с определена част от плънката и навиваме двете кори на руло откъм по-късата страна.

Повтаряме същото с останалите кори и спаначена плънка и навитите рула нареждаме плътно едни до други в намазнена тавичка с шарлан. Намазваме отгоре баницата с третото яйце - навсякъде равномерно.

Печем за около половин час на 200 градуса, до хубав кафяво-златист цвят. Като е готова, покриваме, за да омекне малко. Поднасяме топло. Невероятно вкусен спаначник с яйца и ароматни подправки!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар