Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вкусен спаначник с яйца

Вкусен спаначник с яйца

Вкусен спаначник с яйца
Снимка: Илиана Първанова
2 / 3
27/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Богат и ароматен спаначник с яйца - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет от 400 г
  • спанак
  • джоджен - 1 ч.л. сушен
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • шарлан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плънката за спаначената баница приготвяме, като взимаме само листата от спанака, измиваме ги и ги нарязваме на не много едри лентички.

Към тях добавяме сушения джоджен и подправките - хималайската сол, кимиона и черния смлян пипер. По желание попарваме зелениите - спанак и джоджен, но не е задължително. Разбъркваме всичко това, заедно с 1 от трите яйца.

Разгъваме си корите. Намазваме първата с предварително разбъркано яйчице. След това я обръщаме, залепяме за долната кора, поръсваме с определена част от плънката и навиваме двете кори на руло откъм по-късата страна.

Повтаряме същото с останалите кори и спаначена плънка и навитите рула нареждаме плътно едни до други в намазнена тавичка с шарлан. Намазваме отгоре баницата с третото яйце - навсякъде равномерно.

Печем за около половин час на 200 градуса, до хубав кафяво-златист цвят. Като е готова, покриваме, за да омекне малко. Поднасяме топло. Невероятно вкусен спаначник с яйца и ароматни подправки!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: