Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Задушени кореноплодни

Задушени кореноплодни

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4k4
Задушени кореноплодни
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
07/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
"Вкусна и полезна гарнитура от задушени кореноплодни - поднесе с радост и нетърпение"

Необходими Продукти

  • фенел - 2 бр. глави
  • моркови - 2 бр.
  • краве масло - бучка
  • копър - щипка
  • магданоз - щипка
  • зехтин - 1 к.ч.
  • сол
  • зеленчуков бульон - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фенелът е познат в България още като резене или див копър. Ядивно е цялото растение - стъблата, семената и корена.

Семената му се използват нашироко във фармацевтичната промишленост, затова е познат още като аптекарски копър.

Известна е ролята му в борбата с наднорменото тегло.

Рецептата, която предлагам, е много вкусна и здравословна.

Отстранете дебелите външни части на фенела и го нарежете на резени.

Нарежете морковите на едри парчета. В тиган налейте една кафяна чашка зехтин и добавете морковите и фенела.

Посолете, налейте зеленчуковия бульон и захлупете съда.

Задушете до омекване на зеленчуците.

Изсипете задушените кореноплодни в подходяща за сервиране чиния.

Поръсете ги с щипка копър и магданоз.

Полейте с разтопено краве масло и сервирайте!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: