Начин на приготвяне
Маслото трябва да е на стайна температура и леко омекнало, като втривам маслото в брашното, докато се получат ситни бучки. Добавям пудрата захар и яйцето. Меся, докато получа гладко и еластично тесто.
Ако тестото е прекалено сухо, добавям няколко капки вода. Оформям топка увивам в стреч фолио и прибирам в хладилника да се охлади.
Вече охладеното тесто разточвам на кора с дебелина около 4-5 мм. От нея изрязвам кръгчета. Кръговете поставям във форми за тарталети. Тестото притискам леко по дъното и стените на формите.
Излишното тесто по края изрязвам с нож. Надупчвам дъното на тарталетите с вилица на няколко места. Поставям кошничките в предварително намазнена тава и пека в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 12 минути или докато кошниците леко покафевеят.
Изваждам ги и ги оставям да изстинат.
Приготвям крем от разтопения шоколад, маскарпонето, крем сиренето и настърганите лимонови кори.
Нанасям крем върху изпечените и добре охладени кошнички.
Украсявам със резенчета ябълка и праскови.