Начин на приготвяне
Загрейте бучка масло в тигана. Нарежете лука и чесъна на ситно. Сложете ги в тигана, посолете и оставете да се задушат. Обелете и нарежете гъбите на филийки.
Прехвърлете ги при лука и чесъна и сотирайте. Добавете ориза, стръкчета мащерка и запържете за кратко. Добавете бялото вино.
Когато алкохола от виното изври, налейте част от зеленчуковия бульон. Когато оризът я абсорбира, добавете следваща част и така до пълно освояване на течността.
Пригответе компонентите за панировката. Разбийте яйцата в купичка, а брашното и панко галетата сложете в два отделни съда. Нарежете ситно босилек и го прибавете към ориза. Изстудете готовата смес над купа с лед, за да може да оформите топчетата по-лесно. Загрейте олио на силен огън.
Извадете стръкчетата мащерка. Взимайте равни количества от ориза с ръка, поставяйте парченце моцарела в центъра и оформете топчици. Оваляйте всяка в брашно. Потопете в разбитите яйца и завършете в панко галетата.
Изпържете аранчините в загрятата маслената баня, докато панировката придобие златист цвят.
Овкусете руколата със зехтин и сол.
Сервирайте като поставите свежата салата от рукола като канапе и подредите хрупкавите аранчини отгоре