Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Морковена торта»Морковена торта с глазура и портокалов сироп

Морковена торта с глазура и портокалов сироп

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Знаете какво се казва за морковените торти - Може ли още едно парче, моля"

Необходими Продукти

  • моркови - 400 г
  • орехи - 300 г
  • кафява захар - 175 г
  • захар - 100 г
  • брашно - 225 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • слънчогледово олио - 125 мл
  • кисело мляко - 70 г
  • яйца - 2 бр.
  • За глазурата
  • крема сирене - 250 г
  • пудра захар - 50 г
  • За портокаловия сироп
  • портокали - 1 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете морковите. Разбийте яйцата с захарта. Добавете олиото. Смесете кисело мляко със содата бикарбонат и прибавете към яйчената база.

Сипете брашното на етапи, предварително смесено с бакпулвера. Овкусете с щипка канела и разбъркайте. Добавете морковите и орехите.

Прехвърлете сместа за кейка в подходяща форма и изпечете на 170°C градуса за 50 мин.

За да приготвите портокаловия сироп, смесете на котлона захарта и сока от портокал. Добавете вътре супена лъжица олио. Прибавите корите от плода, нарязани на фини лентички. Оставете сместа да се редуцира.

За глазурата смесете крема сиренето и пудрата захар.

Охладете изпечения морковен кейк, намажете го с глазурата и залейте с портокаловия сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: