Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Морковена торта»Морковена торта с глазура и портокалов сироп

Морковена торта с глазура и портокалов сироп

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Морковена торта с глазура и портокалов сироп
Снимка: Храна за Душата
3 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Знаете какво се казва за морковените торти - Може ли още едно парче, моля"

Необходими Продукти

  • моркови - 400 г
  • орехи - 300 г
  • кафява захар - 175 г
  • захар - 100 г
  • брашно - 225 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • слънчогледово олио - 125 мл
  • кисело мляко - 70 г
  • яйца - 2 бр.
  • За глазурата
  • крема сирене - 250 г
  • пудра захар - 50 г
  • За портокаловия сироп
  • портокали - 1 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете морковите. Разбийте яйцата с захарта. Добавете олиото. Смесете кисело мляко със содата бикарбонат и прибавете към яйчената база.

Сипете брашното на етапи, предварително смесено с бакпулвера. Овкусете с щипка канела и разбъркайте. Добавете морковите и орехите.

Прехвърлете сместа за кейка в подходяща форма и изпечете на 170°C градуса за 50 мин.

За да приготвите портокаловия сироп, смесете на котлона захарта и сока от портокал. Добавете вътре супена лъжица олио. Прибавите корите от плода, нарязани на фини лентички. Оставете сместа да се редуцира.

За глазурата смесете крема сиренето и пудрата захар.

Охладете изпечения морковен кейк, намажете го с глазурата и залейте с портокаловия сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: